به گزارش مشرق به نقل از فارس، «رمضان عبدالله شلح» طی سخنانی در مراسم افطاری که کمیته حمایت از مقاومت در فلسطین به مناسبت روز جهانی قدس در بیروت برگزار کرد، گفت: فلسطین مشکل بزرگ اعراب و مسلمانان و بلکه مادر همه مشکلات و مسائل است و هر قدر که زمان بگذرد و تحولات جدیدی رخ دهد باز هم نباید این قضیه را به فراموشی سپرد.
وی اظهار داشت: ملت فلسطین بیش از 65 سال است که در معرض روند ریشهکنی بزرگ از سرزمین خود و بزرگترین عملیات سرقت در تاریخ قرار دارد و اجرای پروژه غرب در سرزمین ما باعث آواره شدن فلسطنیان در داخل فلسطین و خارج از آن شد.
وی تصریح کرد: با وجود همه ایستگاههای تاریخی و مراحلی که منازعه فلسطینی-اسرائیلی پشت سر گذاشته است اما چهار حادثه باعث فاجعه فلسطین شد و بلکه خاورمیانه جدید را در دو قرن 20 و 21 رقم زد که نخستین آن توافقنامه سایکس-پیکو در سال 1916، بعد اعلامیه بالفور در سال 1917 و بعد فاجعه فلسطین در سال 1948 و پس از آن نیز فاجعه دوم سقوط قدس و شکست سال 1967 بود که ما بین این حوادث نیز اتفاقاتی رخ داد که هر کدام جزئیاتی دارد.
رمضان عبدالله گفت: امروز و در این مرحله حساس و بغرنج امت، بار دیگر این چهار عنوان تکرار میشود اما همه اینها از گذشته خطرناکتر است؛ جهان امروز در آستانه سایکس-پیکو جدید اما خطرناکتر از گذشته قرار دارد زیرا تنها بر کشورهای مشرق زمین تکیه ندارد و به مصر و شمال آفریقا نیز رسید و میخواهند این کشورها را تجزیه کنند و برای این منظور از درگیریهای طایفهای، مذهبی و نژادی به جای منازعه عربی-صهیونیستی استفاده میکنند.
وی افزود: عنوان اعلامیه بالفور جدید خطرناکتر از قبلی و این بار عنوان «طرح عربی» را به خود گرفته است و خطرناکتر از گذشته است زیرا اعلامیه قبلی امتیازاتی را به کسانی که مستحق آن نبودند، اعطا کرد اما طرح عربی مربوط به کسانی است که صاحب چیزی هستند و آن را به کسی که مستحقش نیست اعطا میکنند و فاجعه 48 و بلکه فاجعه جدید این است که صاحب زمین از بازگشت به سرزمین خود چشمپوشی میکند.
وی درباره تجاوزات صهیونیستها در قدس نیز اظهار داشت که امروز قدسی باقی نمانده که برای آن اشک بریزیم این شهر یهودی شده و ساکنان آن طرد شدهاند.
دبیرکل جنبش جهاد اسلامی درباره مذاکرات سازش نیز تاکید کرد: بینتیجه بودن و شکست این مذاکرات در گذشته به اثبات رسیده است و ما نگران این هستیم که این بار پرونده فلسطین روی میز معاملات قرار داده شود.
وی نسبت به دودستگی و صفبندیهای مذهبی و طایفهای که جهان عربی و اسلامی را فراگرفته، هشدار داد و گفت که دغدغه ما این است که مبادا همگی به سمت نامعلوم کشیده شویم.
وی در پایه گفت که به عنوان مقاومت فلسطین وظیفه شرعی و مسئولیت ملی ماست که فلسطین قطبنمای ما باشد و در این شرایط و اوضاع فاجعهبار که امت عربی و اسلامی با آن مواجه هستند، تنها باید صبر و ثبات داشت.